Tornved Lokalhistoriske Foreningen blev stiftet i 1985

Foreningen blev stiftet med det formål at fremme interessen for og kendskabet til lokalhistorien i de sognekommuner,der pr. 1. april 1970 indgik i Tornved Kommune, dvs. Jyderup, Holmstrup, Skamstrup-Frydendal, Mørkøv ogStigs Bjergby sognekommuner.

Jyderup Bibliotek og Lokalhistorisk Arkiv.

Mandag 6. november 2017 kl. 19.00-21.00fortæller Lis Sølvmose om Brokøb Fattiggård.

Lis Sølvmoses mormor og morfar var i en årrække bestyrerpar på Brokøbfattiggård. Her voksede deres 4 døtre op. Sådan kom fattiggårdenshistorie og Lis Sølvmoses familiehistorie til at vokse sammen i en længereperiode. I foredraget kommer hun ind på fattiggårdens historie, dagliglivetfor såvel beboere som de ansatte, det omgivende samfund og ikke mindstfattiggårdens mange andre funktioner i lokalsamfundet.Arrangementet finder sted i Skarridsøsalen, Skarridsøgade, Jyderup.Deltagergebyr medlemmer kr. 25, ikke medlemmer kr. 40.